LXR Echinacea Komplex – 60 db

2755 Ft

Komplex immunerősítést kínáló készítmény, melynek alapját az étrend-kiegészítőkben alkalmazható maximális hatóanyagtartalommal bíró Echinacea kivonat adja. A hatást 2000 NE D-vitamin, béta-glükán, C-vitamin és cink kombinációja erősíti. A megfázásos időszakban 1 doboz LXR Echinacea Komplexszel 2 hónapra biztosíthatja szervezete számára az immunerősítésben elismert hatóanyagok egyedülálló kombinációját.

Kapható a Somlyó Gyógyszertárban

Leírás

A megfázásos időszakban 1 doboz LXR ECHINACEA KOMPLEXSZEL 2 hónapra biztosíthatja szervezete számára az immunerősítésben elismert hatóanyagok hatékony kombinációját.

A kapszulánkénti 2000 NE D-vitamin megfelel a legújabb nemzetközi terápiás javaslatoknak, ideális a téli időszakban lecsökkent D-vitamin-szint pótlására. A D-vitamin a csontok anyagcseréjében betöltött élettani funkciója mellett nélkülözhetetlen szerepet játszik az immunrendszer működésében is.

A készítmény hatását tovább fokozza a természetes eredetű béta-glükán, melynek immunsejtes védekezést fokozó hatását több nemzetközi kutatás is igazolja.* A C-vitamin és a cink hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez és a szervezet oxidatív stresszel szembeni védekezéséhez.

Hatóanyagok mennyisége:
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV %
Echinacea (Echinacea Purpurea) kivonat 250 mg
C-vitamin (aszkorbinsav) 150 mg 187,5 %
Béta-1,3/1,6-glükán 75 mg
Cink 5 mg 50 %
D-vitamin 50 mcg 2000 %

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.

Hatóanyagok jellemzői:

Echinacea kivonat: Az echinacea fajok kivonata immunstimuláns, immunmoduláns hatású. Hatóanyagai (főként poliszacharidok) fokozzák az immunrendszer egyes sejtjeinek működését, emellett antivirális, antimikróbás és gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.
(http://www.novenyigyogyszer.hu/gyogynoveny/kasvirag)

Béta-1,3/1,6-glükán**: A béta-glükán egy természetes eredetű poliszacharid, melynek immunrendszerre gyakorolt pozitív hatásait számos tudományos kutatás támasztja alá.

C-vitamin***: A C-vitamin immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása közismert. Az immunrendszer normál működésének fenntartása mellett támogatja az idegrendszert, a sejtképződést és egyebek mellett a sejtek oxidatív stresszel szembeni védekezőképességét is.

D-vitamin***: A D-vitamin hozzájárul a szervezet normál immunműködésének fenntartásához, részt vesz a sejtosztódásban, és sok egyéb pozitív hatással rendelkezik.

Cink***: A cink nélkülözhetetlen eleme az egészséges szervezet számos biokémiai folyamatának. Az immunrendszer normál működéséhez, a sejtosztódáshoz jelenléte elengedhetetlen.

Alkalmazás:

Az LXR ECHINACEA +BÉTA-GLÜKÁN +D-VITAMIN KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény javasolt mennyisége felnőttek számára napi 1 kapszula.

Miért válassza ezt a készítményt?

 

  • Magyar gyógyszerészek által kifejlesztett, egyedülálló receptúra szerint készül.
  • Magasabb dózisú és egymás hatását fokozó hatóanyagokból tevődik össze.
  • Magyarországon, GMP minősített (gyógyszergyártás nemzetközi minőségbiztosítási rendszere) üzemben készül.
  • A gyártás folyamata minőségbiztosító gyógyszerész által ellenőrzött.
  • A készítmény analitikai és tisztasági vizsgálatait egyetemi akkreditált laborban végzik.
  • Kizárólag gyógyszertárakban, a gyógyszerész szakmai támogatásával kerül forgalomba.

 

Figyelmeztetések:

Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hivatkozások:

* Medicina (Kaunas). 2007;43(8):597-606. Effects of beta-glucans on the immune system. Akramiene D1, Kondrotas A, Didziapetriene J, Kevelaitis E.

** Tsukada C. et al., Immunopotentiation of intraepithelial lymphocytes in the intestine by oral administrations of beta-glucan, Cellular Immunology., 221 (1), (2003), pp.1-5.

*** 432/2012/EU RENDELET (2012. május 16.), a nem a betegségek kockázatának csökkentését, illetve a gyermekek fejlődését és egészségét érintő, élelmiszerekkel kapcsolatos, egészségre vonatkozó, engedélyezett állítások jegyzékének megállapításáról.