Mi is az akkupunktúra, hogyan hat?

Az akupunktúra több mint 3000 éves, az embert teljes egészében egységesen szemlélő, szaknyelven „holisztikus” diagnosztikus és terápiás eljárás. A test meghatározott helyén lévő 365 akupunktúrás pont tűvel, vagy lézerfénnyel történő ingerlése. Gyermekek esetében tűk helyett lézerkezelés javasolt.

2016-03-16_10h17_05Az akupunktúra alapja, az ellentétes erők- Yin és Yang – szüntelen mozgása, egymásra hatása, egymásba átalakulása. Yin minden, ami sötét, hideg, statikus és befogadó, Yang ami világos, meleg, dinamikus és behatoló. E két erő harmóniája minden élet alapja.

A Qi, melyet leginkább energiának mondhatunk, a testfelszín „energiapályáin”, azaz meridiánjain kering. Ezen meridiánokon helyezkednek el az akupunktúrás pontok, melyek összeköttetést teremtenek a belső szervekkel, izmokkal, inakkal, s egymással.

Ezen akupunktúrás pontok idegvégződéseken, izomhártyákon, valamint a koponya varratai felett helyezkednek el, más az ellenállásuk és CO2 kibocsátásuk, ingerlésük során több mint 40 neurohormon és neurotranszmitter szabadul fel- ezek már modern kutatási adatok. Az akadémiai orvoslás nyelvére lefordítva az akupunktúra a vegetatív idegrendszerre hat.

Az akupunktúra célja a létrejött energetikai zavar kezelése, a test öngyógyító mechanizmusainak kihasználásával. Az esetek egy részében önálló terápiás lehetőség, más esetben a nyugati orvoslás kiegészítője lehet.

Mely esetekben hatásos, az akupunktúra a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint?

Mozgásszervi, reumatológiai betegségek: Derékfájás, isiász, ízületi, izomfájdalmak, sérülések utáni rehabilitáció, fájdalomszindrómák, befagyott váll, teniszkönyök, borda közti idegzsába

Idegrendszeri megbetegedések: krónikus fejfájás, szédülés, fülzúgás egyes esetei, trigeminus neuralgia, Bell paresis, paresisek (bénulások) rehabilitációja

Légzőszervi betegségek: légúti allergia, visszatérő légúti megbetegedés

2016-03-16_10h04_03Emésztőszervi betegségek: elhízás, funkcionális hasmenés, irritábilis bél syndroma, gyomorégés, reflux, bélgyulladások, haspuffadás

Nőgyógyászat: Fogamzás bizonyos zavarai (nem anatómia okú meddőség), PCOS, menstruációs ciklus zavarai, premenstruaációs syndróma, climax tüneteinek enyhítése, tejelválasztás serkentése

Pszichés betegségek: stress, depressio, szorongás


Gyermekgyógyászat:
gyakori fertőzések, funkcionális hasmenés, éjszakai ágybavizelés- gyermekeket lézerakupunktúrás készülékkel kezelek.

Bemutatkozás:
Dömösi Réka Éva vagyok. Matematikus kutató professzor édesapám vitt el először Japánba, ahol végérvényesen magával ragadott a keleti világ, később szintén Ő általa tanultam egy évet Japánban.

Orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen kezdtem meg, ahol 2006-ban diplomáztam. Mivel már akkor is a „beteg” mint „egész”, a fizikai lelki és társadalmi problémáival együtt érdekelt, nem csupán valamilyen szervrendszere, ezért családorvostan szakvizsgát tettem. 2005 óta vagyok az Országos Mentőszolgálat munkatársa, kivonuló mentőorvos.

2016-03-16_10h02_00Nagyobbik gyermekem megszületése után döntöttem el, hogy jobban elmélyedek a kínai orvoslásban, mivel a gyerekek mindig náthásak, s nem akartam folyamatosan gyógyszerekkel kezelni.

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen tettem a „Hagyományos Kínai Orvoslás orvosa” szakvizsgát. Gyakorlataimat a Yamamoto Intézetben, Prof. Dr. Hegyi Gabriellánál végeztem, s akihez a továbbiakban is járok továbbképzésre, hiszen az orvoslás, legyen nyugati, vagy keleti, élethosszig tartó tanulás… Jelenleg Neuráltherápiát (speciális fájdalomcsillapító módszer) tanulok a Pécsi Orvostudományi Egyetemen.

 

Bejelentkezés: 70/644-9195

Rendelő: Gödöllő, Tábornok u. 15

Árak: www.lojanmed.hu