Gyógyszertár és a nyár

Hurrá nyaralunk, de mi legyen az úti patikánkban?

Lassan elérkezik a várva várt nyaralás időpontja, már lázban ég az egész család, hogy az egész éves monoton hajtás után átvegye a helyét a gondtalan nyaralás. Ahhoz, hogy minden tényleg gondtalan legyen nem árt előre felkészülnünk. Így a saját és családtagjaink egészsége érdekében fel kell tölteni a gyógyszertár által kínált termékekkel a kis piros bőröndöt, ami az úti patikánk lesz ez idő alatt. Gondolnunk kell a család összes tagjára, így nyilván nem csak a tartósan szedett gyógyszereinket, vitaminjainkat kell bekészítenünk.

Gyógyszertári bevásárlólista a nyaraláshoz.

Mi baj lehet? Tehetnénk fel a kérdést, de ha felkészültek vagyunk, akkor semmilyen váratlan esemény nem szeghet gátat a gondtalan kikapcsolódásnak. A megfázás és torokgyulladás igen gyakran előforduló kórképek az utazás során. A szélsőséges hőingadozások miatt, mint a klimatizált autó és a forró napos strand közötti kiugró szélsőségek, nem tudja kompenzálni a szervezetünk. A túl sok tűző napon töltött idő miatt a gyermekek könnyen tudnak túlhevülni, vagy akár a vízben töltött hosszú idő alatt lehűlni is.  Tehát vegyünk a gyógyszertárban torokfertőtlenítő sprayt, gyógynövény tartalmú cukorkát. Emellett nyilván szükséges lesz láz és fájdalomcsillapító szer, valamint az immunerősítés érdekében a C-vitamin, és a kalcium pezsgőtabletta is.

Gyógyszertár a hátizsákban.

Sérülések esetére a gyógyszertárban kapható sebkezelő készítményeknek és kötszereknek is a bevásárlólista első helyén kell szerepelniük, na meg a gyerekeknek az unikornisos, és/vagy dínós sebtapaszoknak is. Ezután következzenek a napégést gátló naptejek és magas faktorszámú krémek. A kicsik valószínűleg egész nap a vízben lesznek, ezért előfordulhat fülgyulladás. A gyógyszertárban kapható vény nélküli fájdalomcsillapítók mellett melegítőpárna bekészítését is javasoljuk. Gyomorrontás, gyomorfertőzés esetén jó ha van nálunk probiotikum és széntabletta. Ennek milyenségét a gyógyszertárunk magasan képzett gyógyszerészeivel tudják egyeztetni.

Készüljünk a természetre, azaz számítsunk a rovarcsípésekre.

Amennyiben sátorozás is szerepel a programban, mindenképpen vegyenek a gyógyszertárban szúnyog és kullancsriasztót, valamint a rovarcsípések kezelésére szolgáló antihisztamin tartalmú hűsítő gélt. Kicsit túlzó lehet így egyben látni mindezt, hiszen jószerivel csupán egy-két hét a teljes nyaralás időtartama, de jobb ha ilyenkor mindenre felkészültek vagyunk. Kellemes, és pihentető nyaralást kíván a Somlyó patika.