LXR Vas-Lady Komplex – 60 db

3699 Ft

Kifejezetten nők számra fejlesztett vaspótló készítmény. A menstruáció okozta vérvesztés miatt a nők esetében nagyobb jelentőséggel bír a vérképződésben nélkülözhetetlen nyomelem, a vas rendszeres pótlása, mint a férfiak esetében.

Összetétele nem csupán a vas pótlását célozza. Hatóanyagai hozzájárulnak a vas jobb felszívódásához, megfelelő transzportjához és beépüléséhez, támogatják a hemoglobin és a vörösvértestek képződését. A vasat jól hasznosuló szerves kötésben, vas-fumarát formában tartalmazza, mely kíméletesebb a gyomorral és a bélrendszerrel, mint a szervetlen vasvegyületek (pl. vas-szulfát).

A készítmény gyógynövényi összetevői között a vasfű és az aranyvesszőfű a premenstruációs időszak és a menstruáció komfortérzetének fenntartásához járulnak hozzá. A csalán, az aranyvesszőfű és a pásztortáska kivonatok hozzájárulnak a húgyúti rendszer egészséges működésének fenntartásához. Terhességben nem alkalmazható.

Kapható a Somlyó Gyógyszertárban

Leírás

Az LXR VAS-LADY KOMPLEX elnevezése árulkodó, mivel kifejezetten nők számra fejlesztett vaspótló készítmény. A menstruáció okozta vérvesztés miatt a nők esetében nagyobb jelentőséggel bír a vas, a vérképződésben nélkülözhetetlen nyomelem rendszeres pótlása, mint a férfiak esetében.

Összetétele nem csupán a vas pótlását célozza. Hatóanyagai hozzájárulnak a vas jobb felszívódásához, megfelelő transzportjához, beépüléséhez, támogatják a hemoglobin és a vörösvértestek képződését.

A vasat szerves kötésben, vas-fumarát formában tartalmazza, mely kíméletesebb a gyomorral, lényegesen alacsonyabb a gyomor eróziót okozó hatása, és kevesebb egyéb bélrendszeri mellékhatás – például székrekedés – kíséri használatát, mint a szervetlen vegyületekét (pl. vas-szulfát).

A készítmény a vérképződést támogató, a menstruációs időszak komfortérzetét javító, a menstruációt szabályozó és a húgyúti rendszer egészséges működését fenntartó gyógynövényi hatóanyagokat tartalmaz.

Hatóanyagok mennyisége:
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV %
Vas 17 mg 121 %
A-vitamin 800 mcg 100 %
B1-vitamin 2 mg 182 %
B2-vitamin 2 mg 143 %
B3-vitamin 16 mg 100 %
B5-vitamin 6 mg 100 %
B6-vitamin 2 mg 143 %
B12-vitamin 200 mcg 8000 %
Folsav 800 mcg 400 %
C-vitamin 80 mg 100 %
Réz 1 mg 100 %
Cink 10 mg 100 %
Magnézium 60 mg 16 %
Verbena officinalis
10:1 kivonat
10 mg
Urtica dioica
5:1 kivonat
60 mg
Solidago virgaurea
herba 5:1 kivonat
60 mg
Achillea millefolium
herba 5:1 kivonat
60 mg
Capsella bursa-pastoris
herba 5:1 kivonat
60 mg

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.

Hatóanyagok jellemzői:

Vas: A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, részt vesz a normál oxigénszállításban.

A-vitamin: Az A-vitamin részt vesz a megfelelő, normál vasanyagcserében. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

B1-vitamin: A B1-vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

B2-vitamin: A B2-vitamin a szervezetben hozzájárul a normál vasanyagcseréhez, a vörösvérsejtek normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Hozzájárul a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

B3-vitamin: A B3 vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban, hozzájárul a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához.

B5-vitamin: A B5-vitamin részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban, hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál mentális teljesítményhez.

B6-vitamin: A B6-vitamin hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez, a hormonális aktivitás szabályozásához, az immunrendszer normál működéséhez. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

B12-vitamin: A B12-vitamin hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Folsav: A folsav hozzájárul a normál vérképződéshez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban.

C-vitamin: A C-vitamin fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Réz: A réz a szervezetben részt vesz a normál vasszállításban. Hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez.

Cink: A cink hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához. Szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az immunrendszer normál működéséhez.

Magnézium: A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Részt vesz normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Verbena officinalis (vasfű): A vasfű jótékony hatású lehet a premenstruációs ciklusban.

Urtica dioica (csalán): A csalán hozzájárulhat a normál húgyúti működés fenntartásához.

Solidago virgaurea (aranyvesszőfű): Az aranyvesszőfű jótékony hatású lehet a premenstruációs ciklusban, hozzájárulhat a normál húgyúti működés fenntartásához.

Achillea millefolium (cickafarkfű): A cickafarkfű hozzájárulhat a normál húgyúti működés fenntartásához.

Capsella bursa-pastoris (pásztortáska): A pásztortáska hozzájárulhat a menstruáció alatti és az azt megelőző komfortérzet fenntartásához, a normál húgyúti működés fenntartásához.

Alkalmazás:

Az LXR VAS-LADY KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény szokásos adagja felnőtteknek napi 1 kapszula.
Az első kapszula bevételét a menstruációs vérzés várható kezdetét megelőzően 1 héttel érdemes időzíteni.

Miért válassza ezt a készítményt?

 

  • Magyar gyógyszerészek által kifejlesztett, egyedülálló receptúra szerint készül.
  • Magasabb dózisú és egymás hatását fokozó hatóanyagokból tevődik össze.
  • Magyarországon, GMP minősített (gyógyszergyártás nemzetközi minőségbiztosítási rendszere) üzemben készül.
  • A gyártás folyamata minőségbiztosító gyógyszerész által ellenőrzött.
  • A készítmény analitikai és tisztasági vizsgálatait egyetemi akkreditált laborban végzik.
  • Kizárólag gyógyszertárakban, a gyógyszerész szakmai támogatásával kerül forgalomba.

 

Figyelmeztetések:

Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget! Gyermekek elől elzárva tárolandó!
Ne alkalmazza terhesség és szoptatás ideje alatt, illetve ha allergiás a készítmény bármely összetevőjére!
Gyermekek számára a termék fogyasztása nem javasolt!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.