Akció!

Elevit Complex 1 filmtabletta – 30 db

6450 Ft 5650 Ft

Az Elevit Complex 1 filmtablettát kifejezetten a babatervezéstől a terhesség 12. hetének végéig tartó időszak megnövekedett tápanyagigényének kielégítésére és a magzati idegrendszer egészséges fejlődésének elősegítésére fejlesztették ki.

30 db

(97,17 Ft/db)

Kapható a Somlyó Gyógyszertárban

Leírás

Az Elevit Complex 1 filmtablettát kifejezetten a babatervezéstől a terhesség 12. hetének végéig tartó időszak megnövekedett tápanyagigényének kielégítésére és a magzati idegrendszer egészséges fejlődésének elősegítésére fejlesztették ki.

A vitaminok két fő jellegzetessége, hogy fontos szerepet játszanak az életfolyamatok szabályozásában, és hogy szervezetünk nem képes előállításukra. Hiányuk súlyos betegségeket okozhat, ilyen a C-vitamint nélkülöző táplálékok fogyasztásakor bekövetkező skorbut vagy a D-vitamin hiány okozta angolkór.

A genetika fejlődésének köszönhetően viszont bizonyos vitaminok teljesen új megvilágításba kerültek. Így kiderült, hogy néhány génhiba ártalmas hatásának a kivédésére is képesek. Az úgynevezett magzatvédő vitaminok megfelelő időben és elegendő mennyiségben történő bevitelével bizonyos génhibákból eredő problémákat ellensúlyozni lehet. A magzatvédő vitaminok közül legfontosabb a folát (illetve annak mesterségesen előállított változata a folsav), de a B2, B6 és  B12-vitamin szerepe is lényeges.1 Egy az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködésben dolgozó munkacsoport 2004-es jelentése szerint a terhességi multivitaminokkal az összes súlyos fejlődési rendellenesség mintegy egyharmada megelőzhető lenne.2

Folsav

Az Elevit Complex 1 800 µg folátot (folsavat és Metafolin®-t) tartalmaz. A folát fontos szerepet játszik a sejtosztódásban és elősegíti az anyai szövetek növekedését. Az alacsony anyai folátszint hozzájárulhat a fejlődő magzat idegcső-záródási rendellenességeinek kialakulásához.* Folsavpótlással azonban növelhető az anya folátszintje.

A folsav a folát stabil, szintetikus formája, amely a szervezetben többlépcsős folyamat során alakul át biológiailag aktív foláttá. Van, akinél ez a folyamat nem működik megfelelően. Annak érdekében, hogy a megfelelő  folátszintet e nők esetében is biztosítsa, az Elevit Complex 1 folsavat és biológiailag aktív folátot – kalcium-L-metilfolátot (Metafolin®-t) – is tartalmaz. A folsav és a Metafolin® kiegyensúlyozott kombinációjának köszönhetően az Elevit Complex 1 valamennyi gyermekvállalást tervező nő vagy kismama  esetében elősegíti a megfelelő folátszint elérését és fenntartását.

Jód

A jódra idegrendszerünk normális működéséhez, szellemi funkcióink megfelelő szinten tartásához van szükségünk. A terhesség növeli a jódszükségletet, és a fejlődő magzat csak a te szervezetedből tud jódhoz jutni.

Vas

A vasban szegény étrend ovulációs problémákhoz is vezethet, ami megnehezíti a teherbeesést. A várandósság idején pedig jelentősen növekszik a vasszükséglet, hiszen több vért termelsz magadnak és a babának is. A vaskiegészítés fontos ahhoz, hogy megelőzd a táplálkozásból eredő esetleges vashiányt, valamint a baba fejlődését is segíti (például azzal, hogy szerepet játszik a sejtosztódásban, támogatja az immunrendszer működését, hozzájárul a megfelelő vérképzéshez).

Sejtosztódás és kockázatcsökkentés

Folsav és (a folsavnál könnyebben hasznosuló) Metafolin tartalma révén hozzájárul egyes fejlődési rendellenességek kockázatának csökkentéséhez.*

Fáradtság csökkentése Fáradtság csökkentése

A vas, a folsav, a C, a B2-, a B3, a B5, B6- és B12-vitaminok valamint a magnézium hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Emellett a vas hozzájárul a szervezetben az oxigén szállításáért felelős vörösvérsejtek megfelelő képződéséhez is.

Immunrendszer és sejtek védelme

C-, a B6- és a B12-vitamin, valamint a folsav, a cink, a réz, a szelén és a vas hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

A C-vitamin, a réz és a szelén valamint a B2-vitamin, az E-vitamin és  a mangán emellett fontos antioxidánsok is, azaz hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel (a sejtet roncsoló vegyületek túlzott termelődésével) szembeni védelméhez.

Termékenység és hormonális működés

A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.

Az Elevit Complex 1 emellett B6-vitamint is tartalmaz, mely hozzájárul a hormonális működés szabályozásához.

A-vitamin:          Növekedésben, többek között a csontok, fogak fejlődésében és a szem megfelelő működésében játszik szerepet.

D-vitamin:          Segíti a csontképződést és a fogak épségének megőrzését.

E-vitamin:           Antioxidáns hatással bír. Többek között a bőr, izomzat illetve a szív- és érrendszer egészségét védi.

B1-vitamin:        A szénhidrátok lebontásában és az idegrendszer energiaellátásában játszik szerepet.

B2-vitamin:        A szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserében és a nyálkahártya épségének biztosításában van szerepe.

B6-vitamin:        Szerepet játszik az enzimek működésében, a fehérje és a zsíranyagcserében, vérképzésben és az idegrendszer megfelelő működésében.

B12-vitamin:      Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban és szerepet játszik a sejtosztódásban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, valamint a normál homocisztein anyagcseréhez.

C-vitamin:           Antioxidáns hatással bír. Többek között az immunrendszer működését befolyásolja.

Folsav (B9-vitamin):       Magzatvédő hatással rendelkezik. Szerepet játszik a vérképzésben és a sejtosztódásban, ill. részt vesz a normál aminosav szintézisben.

Pantoténsav (B5-vitamin):          Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban (CoA része). Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Jód:                       Elengedhetetlen a normál pajzsmirigyműködéshez.

Kalcium:              Csontok, fogak felépítésében, véralvadásban játszik szerepet.

Magnézium:      Többek között az idegsejtek ingerelhetőségét és az enzimműködést befolyásolja.

Vas:                       Részt vesz a vérképzésben, oxigénszállításban és a sejtműködésben.

Réz:                       Befolyásolja az enzimműködést és a vörösvértest-képződést is.

Cink:                      Az enzim alkotóeleme.

Mangán:             Szerepet játszik az enzimek aktiválásában ill. az anyagcsere-folyamatok szabályozásában.

Szelén: Alapvető fontosságú a sejtek növekedéséhez és az immunrendszer normál működéséhez, antioxidáns hatásának köszönhetően pedig véd a szabadgyökök ellen.

Felhasználási javaslat: Amennyiben gyermeket szeretne vagy terhes, vegyen be napi egy tablettát egy kevés vízzel. Az ajánlott mennyiséget ne lépje túl!

Összetevők (1 napi adag=1 filmtabletta)

Vitaminok

A-vitamin            770 μg

B1-vitamin (tiamin)        1,4mg

B2-vitamin (riboflavin)  1,4 mg

B3-vitamin (niacin)         18 mg

B5-vitamin (pantoténsav)           6 mg

B6-vitamin (piridoxin)   1,9 mg

B12-vitamin (cianokobalamin)   2,6 μg

C-vitamin            85 mg

D3-vitamin         200 NE = 5 μg

E-vitamin            10 mg

Folát      Folsav   400 μg

Metafolin ®        451 μg

Biotin (H-vitamin)           30 μg

Ásványi anyagok / nyomelemek

Cink       11 mg

Jód         150 μg

Kalcium                125 mg

Magnézium       100mg

Mangán               2 mg

Réz        1 mg

Szelén  60 μg

Vas        14 mg

Kiszerelés: 30 filmtabletta.