Akció!

Bepanthen Plus – krém – 30g

1372 Ft 1099 Ft

Hármas hatású sebkezelő krém: fertőtleníti a sérülést, gyorsítja a sebgyógyulást, valamint hűsítő hatásával enyhíti a fájdalmat.

krém

30 g

(37,5 Ft/g)

Kapható a Somlyó Gyógyszertárban

Leírás

Betegtájékoztató:

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BEPANTHEN PLUS KRÉM ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Bepanthen Plus krém fertőtlenítő és sebgyógyító hatású krém.
A Bepanthen Plus krém megelőzi a seb kiszáradását, hűsítő hatása révén enyhíti a fájdalmat, elősegíti a felületi bőrsérülések gyógyulását és szembeszáll a fertőzésekkel.
A Bepanthen Plus krém dexpantenol és klórhexidin hatóanyagokat tartalmaz. A dexpantenol a bőr sejtjeiben gyorsan pantoténsav nevű vitaminná alakul át, amely serkenti az új szövetképződést és növeli a hegszövet tartósságát. A klórhexidin fertőtlenítő szer, amely hatásos a sebben elszaporodó baktériumokkal szemben, – amelyek egyébként jelen vannak mindenhol a bőrön – ezáltal alkalmas a fertőzés megelőzésére vagy a fertőzés leküzdésére.
Alkalmazása javasolt:
– Különféle elfertőződésre hajlamos bőrsérülések, sebek, pl. horzsolás, vágás, karcolás, berepedés, enyhe égés, a gáttájék kipállása, bőrgyulladás kezelésére.
– Krónikus sebek, lábszár fekély (ulcus cruris), felfekvési sebek (decubitus) kezelésére.
– Ekcéma, valamint idegrendszeri zavar következtében kialakuló, viszkető, foltokban megjelenő bőrelváltozás (neurodermatitis) másodlagos fertőzéseire.
– Szoptatás alatt a mell berepedésének kezelésére.
– Kisebb sebészeti beavatkozások esetén, sérülések és kis műtéti sebek kezelésére.
2. TUDNIVALÓK A BEPANTHEN PLUS KRÉM ALKALMAZÁSA ELŐTT
Ne alkalmazza a Bepanthen Plus krémet:
– Ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy a Bepanthen Plus krém egyéb összetevőjére (hatóanyagokat, összetevőket ld. 6. pontban).
– Dobhártya-perforáció (átfúródás) kezelésére – ez orvosi ellátást igényel.
Ha napégése van, ha bőre érzékeny, az időjárástól károsodott, vagy olyan bőrirritációja van, amely nem jár fertőzéssel. A Bepanthen Plus krém ugyanis fertőtlenítőszert tartalmaz (ez a klórhexidin) és ha bőre nem fertőződött, akkor felesleges ezt a készítményt használnia. Ilyen esetekben a Bepanthen Plus krém helyett a fertőtlenítő szert nem tartalmazó, de ugyanúgy hűsítő Bepanthen krém alkalmazása javasolt.
A Bepanthen Plus fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, ha Ön:
– allergiás valamire;
– más egyéb betegsége is van;
– egyéb gyógyszert is szed vagy használ (a nem recept köteleseket is beleértve).
Ilyenkor kérje orvosa tanácsát.
Alkalmazása során ügyeljen arra, hogy a Bepanthen Plus krém szembe és nyálkahártyákra ne kerüljön!
Terhesség és szoptatás
Terhesség idején a készítmény nagyobb területen való alkalmazását kerülni kell. A Bepanthen Plus krém alkalmazható szoptatás alatt, de nem túl gyakran.
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A BEPANTHEN PLUS KRÉMET?
Amennyire lehetséges, tisztítsa meg a sebet, majd vékony rétegben kenje be a Bepanthen Plus krémmel. Amennyiben szükséges, fedje be a sebet gézzel vagy ragtapasszal.
Naponta egyszer vagy többször hasznáható szükség szerint.
Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Ne kenje a szembe vagy a nyálkahártyára!
A Bepanthen Plus krém egyszerűen alkalmazható és könnyen lemosható. Nem zsíros és nem ragacsos.
Ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak, sürgősen forduljon orvosához. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Bepanthen Plus krém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Ezek a mellékhatások lehetnek: igen ritkán az alkalmazás helyén allergiás reakció, égő érzés a bekenés után. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel pl. szokatlan bőrelváltozást, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
5. HOGYAN KELL BEPANTHEN PLUS KRÉMET TÁROLNI?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
Használat után jól zárja le a tubust.
Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
A dobozon, tubuson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Bepanthen Plus krémet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Bepanthen Plus krém
A készítmény hatóanyaga: 50 mg (+ 2,5 mg felülmérés) dexpantenol és 5 mg (+ 0,5 mg felülmérés) klórhexidin-dihidroklorid 1 g krémben.
Egyéb összetevők: DL-pantolakton, sztearil-alkohol, gyapjúviasz (E913), makrogol-2000-sztearát, cetil-alkohol, fehér vazelin, folyékony paraffin, tisztított víz
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Tört fehér, átlátszatlan, homogén krém enyhe szaggal
30g krém csavaros műanyag kupakkal lezárt lakkozott alumínium tubusba töltve. Egy tubus karton dobozban.